Membuat kuih tradisional memerlukan kepakaran yang tinggi. Walaupun bahan-bahan yang diperlukan agak sedikit dan kosnya memang murah tetapi untuk menghasilkan biskut tradisional yang sedap dan bermutu tinggi adalah agak sukar sebenarnya. Meskipun lambakan buku resepi dan ruangan blog yang menyediakan resipi-resipi biskut traditional, ternyata membuatnya bukanlah semudah yang disangka. Ada teknik-teknik dan rahsia yang perlu diketahui Setiap kali menjelang hari raya, selain hidangan tradisi seperti lemang, ketupat dan lain-lain, aneka biskut tradisional dan moden tradisional merupakan juadah popular yang akan menjadi pilihan. Sama ada tradisional mahupun moden, setiap satunya tetap memiliki keistimewaan.
Berbekalkan pengalaman hampir 20 tahun yang merangkumi perniagaan bakeri dan kelas masakan di Seri Ain Cake Corner milik sendiri di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, saya ingin berkongsi resipi-resipi popular keluarga. Saya berjalan ke banyak tempat bukan sekadar mengumpul resipi tetapi juga belajar teknik-teknik yang betul untuk menghasilkan biskut yang lazat...
Resipi Mudah diikuti
Disertakan langkah-demi-langkah untuk membuat biskut.
Teknik khas untuk mereka yang baru belajar membuat biskut dan mudah difahami.