sponsor

PENAWAR KANSER DIKETEMUI / BERITA BAIK UNTUK PESAKIT KANSERPENAWAR KANSER DIKETEMUI / BERITA BAIK UNTUK PESAKIT KANSER

Seperti kebanyakan kekacang dan biji, biji aprikot adalah sangat berkhasiat. Salah satu nutrisi yang terkandung didalamnya ialah amigdalin ( B17 ). B17 terkandung di dalam beratus-ratus makanan, tetapi makanan yang kaya dengan amigdalin ini sudah tidak lagi termasuk didalam pemakanan harian kita. Mereka yang masih mengamalkan pemakanan tradisional, didapati bebas dari penyakit kanser. Pemakanan tradisional ini kaya dengan nitriloside yang mengandungi amigdalin didalamnya. Contoh makanan yang dimaksudkan ialah biji aprikot pahit, badam yang pahit, biji apple, biji anggur, millet dan banyak lagi biji buah-buahan dan kekacang.
Ia telah menjadi makanan kaum Hunza dipendalaman beratus-ratus tahun lamanya yang dikatakan bebas dari kanser, sihat, lanjut usia sehingga lebih dari 120 tahun. Dikalangan masyarakat Cina di Negara China pula, biji aprikot pahit telah kerap dan biasa digunakan dalam membantu mereka yang mempunyai masalah pernafasan seperti asma/lelah. Antara nutrient yang banyak terdapat pada biji aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau juga sering disebut sebagai Vitamin B17. Tugas B17 ini hanyalah untuk memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui pembuangan air. Berdasarkan kepada buku “World without Cancer”, tulisan G.Edward Griffin, biji aprikot mentah mengandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi jika dibandingkan dengan biji-biji buah yang lain. Vitamin B17 atau Laetrile mampu meningkatkan sistem imunisasi dan daya ketahanan tubuh badan serta mampu meningkatkan kecerdasan dan tahap kesihatan seseorang individu.
Dikawasan terpencil iaitu di pergunungan Himalaya, diantara Pakistan Barat dan India serta China, terletaknya satu kawasan yang dipanggil Hunza. Masyarakat di sini terkenal di seluruh dunia tentang umur mereka yang panjang dan kesihatan mereka yang sangt baik pada usia lanjut. Umur yang mencecah lebih dari 100 tahun adalah biasa di sana. Banyak kumpulan pakar kesihatan dari seluruh pelusuk dunia yang telah melawat masyarakat ini membuat laporan bahawa TIDAK PERNAH ada kes kanser di Hunza. Secara puratanya diet pemakanan masyarakat Hunza mengandungi lebih dari 200 kali ganda nitriloside jika dibanding dengan diet masyarakat di Amerika. Malah, di Hunza, kekayaan seseorang dikira pada jumlah pokok aprikot yang dimilikinya!
Putera rajanya dengan gembiranya mengesahkan bahawa yang di sana rakyatnya sudah menjadi kebiasaan mereka makan 30-50 biji aprikot sebagai snek selepas makan tengahari. Kaum wanita di Hunza juga terkenal dengan kulit yang sangat halus sekalipun diusia yang lanjut. Secara umumnya, wajah mereka kelihatan 15 hingga 20 tahun lebih muda dari mereka dari negara lain yang sama usia dengan mereka. Mereka mendakwa bahawa rahsia kecantikan mereka ialah minyak aprikot yang mereka sapu pada kulit mereka setiap hari.
B17 terdapat dalam banyak makanan, malangnya tabiat pemakanan kita hari ini dinegara yang membangun telah mengenepikan dan mengurangkan penggunaan B17 yang rasanya agak pahit. Masyarakat Hunza di Pakistan sangat baik tahap kesihatan mereka , satu perkara biasa bagi mereka hidup sehingga 100 tahun, dan dikatakan juga sangat jarang dijumpai kes penyakit kanser dikalangan mereka ini. Salah satu faktor utama kesihatan mereka adalah mereka minum air yang kaya dengan mineral dan tidak lupa juga amalan pengambilan makanan mereka. Salah satu makanan kegemaran dan keutamaan mereka ialah buah aprikot. Mereka tidak hanya makan buahnya tetapi juga biji yang terdapat di dalam buahnya sekali.
Kenapa NDLife Biji Aprikot B17?
RM50 (harga sekali poslaju) – paling termurah di pasaran!
100 capsules – 400mg per capsule
Biji aprikot tulen GRED A yang telah dikapsulkan. Tiada campuran lain. Hanya biji apricot PURE.
Kapsul GELATIN HALAL yang diluluskan.
Penghantaran cepat. Tiada delay 2 3 hari baru nak POS LAJU

iklan berbayar 468x 60

 
Copyright 2009 iklan mudah
Design by BloggerThemes